Föreningsråd Simrishamn bildat

Föreningsråd Simrishamns första styrelse. Sofi Appelkvist, Lisbeth Hagerman, Gertrud Rosenqvist och Susanna Udvardi, ordförande.

Föreningsråd Simrishamns första styrelse. Sofi Appelkvist, Lisbeth Hagerman, Gertrud Rosenqvist och Susanna Udvardi, ordförande.

I Simrislundsskolans matsal hade det på tisdagskvällen samlats ett 20-tal föreningsledare för att se om man kunde hitta formerna för en organiserad samverkan mellan föreningarna i Simrishamns kommun. Målet är att tillsammans – föreningar, kommun, medborgare och andra engagerade – skapa en ännu bättre livskvalitet i samhället.

Mötet leddes av Skånes Föreningars ordförande Olle Möller. Närvarande var också kultur- och fritidschef Mats Carlsson, som under åren varit med om några försök att bilda ett samverkansorgan. Kommunen är positiv till initiativet.

Efter genomgång och diskussion kring ett utsänt stadgeförslag beslöt man att med mindre korrigeringar anta stadgarna, anta namnet Föreningsråd Simrishamn och till sist välja en styrelse bestående av Susanna Udvardi, ordförande, Sofi Appelkvist, Gertrud Rosenqvist och Lisbeth Hagerman.

Styrelsen kommer att ha sitt första möte den 17 juni och återkommer därefter med mer information till samtliga föreningar i kommunen.

Det här inlägget postades i Möten och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar